Antal Besökare

söndag 11 augusti 2013

BONUS: "Bugsy Malone" - FULL MOVIE

BONUS: Här är "Bugsy Malone" - Alan Parker's charmiga musicalfilm från  1976. En pastisch på gamla Hollywood-filmer med gangstrar, speakeasy's, boxare och alla ingredienser som brukar finnas. Fin musik av Paul Williams och sköna dansnummer. OCH alla roller spelas av barn. Magiskt.

2 kommentarer:

  1. Bugsy Malone. Älskade filmen när jag var liten. Såg den flera gånger på bion i Skellefteå där jag kände maskinisten.
    Drömde verkligen om att vara med i filmen. Tänk att skjuta bakelser på detta sättet. Var också lite extra förtjust i Jodie Foster som Talulah...
    Kan inte se klippet på min iPad men om jag får igång den så ska jag se den igen oxh uppleva barndomsminnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är helt underbar. Jag älskar verkligen den filmen. När jag regisserade "Guys and Dolls" på Oscarsteatern 1998 - det var Vicky von der Lanckens första produktion där som teaterdirektör, då var det tänkt att man skulle spela "Bugsy Malone" samtidigt. Varva föreställningarna och utnyttja samma dekor, fast lägga till trampbilar och extra som behövdes för "Bugsy". Den hade då gått upp som musikal i London, men fick dåliga recensioner och Alan Parker såg den och drog tillbaka rättigheterna i hela världen. "Jag vill ALDRIG någonsin se den här på en scen mer", sa han. Vi bönade och bad och lovade att vår uppsättning skulle bli såååå mycket bättre, men han gav sig inte. Och så är det. Den kommer aldrig att hamna på en scen. Synd. Det skulle blivit en supersuccé tror jag.

      Radera