Antal Besökare

söndag 22 december 2013

BONUS: Judy Garland's Christmas Special 1963

En härlig BONUS-SHOW så här lagom till jul. En klassisk tv-show; "Judy Garland's Christmas Special" från 1963 - som blev klassisk just för att man gjorde på det här sättet. Allt är iscensatt precis som om Judy bjuder hem vänner till sig och sjunger julsånger och fixar inför julen. Allt är så där skönt genomarbetat som TV var i början, när alla jobbade åt samma håll; regissörer, bildproducenter, manusförfattare, koreografer etc. Idag försöker man fylla innehållet med att klippa så mycket man kan, flyga med kameror och det är sällan en bildproducent och en regissör/koreograf ser ett nummer på samma sätt. Jag är inte en bakåtsträvare, men jag beundrar ett gott utfört hantverk.
Det skulle kännas otroligt nytt och fräscht för dagens tv, att jobba på ett sånt sätt. Inte härma tv från 1963, men själva arbetssättet.
Just den här showen är väldigt känd för Garland-fans, men väldigt ofta visad i USA runt jul. I tv-serien "GLEE", gjorde man en hyllning till showen, och gjorde ett helt avsnitt exakt likadant men det var Kurt och Rachel som bjöd hem vänner till en våning, som påminde väldigt mycket om Judy's.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar